Начало > Новини > Съдържание

Какви са ползите от яденето на сладка царевица?

Mar 06, 2018

SWEET CORN.jpg

Сладка царевица е здравословна храна в едри зърна, която е от полза за човешкото здраве. И така, какво е хранителното съдържание на сладката царевица? Какви са ползите от яденето на сладка царевица?

Изследванията на Германския институт по хранене и здраве показват, че царевицата има най-висока хранителна стойност и ползи за здравето сред всички основни храни. Сладкото царевично хранително вещество съдържа седем "анти-стареене агента", а именно калций, глутатион, витамини, магнезий, селен, витамин Е и мастни киселини.


1, калций: Сладката царевица е най-богатата хранителна съставка в храната. Той осигурява около 300 мг калций на 100 грама царевица, което е почти същото като това, което се намира в млечните продукти. Богатият калций може да играе ролята на понижаване на кръвното налягане, но също така да насърчи растежа и развитието на костите при децата.


2, Глутатион: Глутатионът не само избелващ ефект, но и ролята на противораковата, особено на ендогенния глутатион, тялото е много важен материал срещу болестта.


3, Витамини: хранителни вещества в организма след абсорбиране на каротин в витамин А, с противораков ефект. Растителната целулоза ускорява отделянето на канцерогени и други отрови.


4, Естествен витамин Е: Трябва да се стимулира клетъчното деление, понижаване на серумния холестерол, предотвратяване на кожни лезии, но и намаляване на атеросклерозата и спадане на мозъчната функция. Царевицата съдържа лутеин, зеаксантинът помага за забавяне на стареенето на очите.


5, Селен: "Елементи на живота" Селенът е известен като "цар на рака", супер сладка царевица се съдържа в 8-10 пъти по-висока от обикновената царевица. Селенът също така има засилен имунитет, предотвратява диабет, сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания, профилактика и лечение на чернодробно заболяване, защита на черния дроб и така нататък.


6, магнезий: магнезият участва в почти всички метаболитни процеси на организма, съдържанието на вътреклетъчния, отколкото калиевия. Магнезият засяга калиеви, натриеви и калциеви йони, които се движат във и извън "канала" и поддържат ролята на биофилмния потенциал. Липсата на магнезий неизбежно ще навреди на човешкото здраве.


7, Мастни киселини: Предимствата на мастните киселини за човешкото тяло са в състояние да осигурят енергия, която да подпомогне развитието на храносмилателната система, за да се поддържа балансът на чревната флора. Ползите от яденето на сладка царевица


Консервираната сладка царевица Fortop е готова да яде. Добрият избор за дневна рецепта.

canned sweet corn healthy.jpg